INFRAPUNA TERMOMEETER KEHATEMPERATUURI MÕÕTMISEKS

INFRAPUNA TERMOMEETER KEHATEMPERATUURI MÕÕTMISEKS

Mida väiksem on laps, seda raskem on tema keha temperatuuri mõõta. Lapsed ei soovi ju pikalt ja rahulikult ühes kohas püsida, nad on rahutud ja tavaline kraadiklaas ei püsi sageli soovitud aja nende kaenla all. Võib juhtuda, et ka täiskasvanutel, eriti eakatel, on raskendatud tavapäraselt kehatemperatuuri mõõtmine. Või on vahel soov ja vajadus saada kiiresti teada oma kehatemperatuur. Hea lahendus on kasutada infrapuna termomeetrit.

Infrapuna termomeeter on ette nähtud kehatemperatuuri mõõtmiseks imikutel, lastel ja täiskasvanutel. Temperatuuri mõõtmine toimub ilma otsese nahakontaktita. Mõõtmiseks suunatakse infrapuna kiir kuni 5 cm kaugusele kulmude keskkohale laubal või kõrva. Tulemus kuvatakse ekraanile mõne sekundi pärast.

Seade on mõeldud nii igapäevaseks koduseks kasutuseks kui professionaalseks kasutuseks arstidele. On teaduslikult tõestatud, et otsmiku arterilt mõõdetud temperatuur on täpsem kui kaenlaalune ja paremini talutav, kui rektaalne mõõtmine.
Infrapuna termomeetrit saab kasutada ka pinnatemperatuuri mõõtmiseks näiteks piimapudelilt, vanniveelt või toidult. Samuti mõõdab termomeeter toa temperatuuri.

Nii nagu teist tüüpi termomeetritega, on infrapuna termomeetriga oluline kasutada seda õigesti. Seetõttu enne seadme kasutamist lugege hoolikalt läbi kasutusjuhend ja ohutusjuhised.

Infrapuna termomeetri peamised omadused:

  • Kiire ja kontaktivaba mõõtmine – vastuse saab vaid loetud sekundite jooksul.
  • Ohutu ja hügieeniline mõõtmine – nahakontakti puudumine vähendab viiruste ja muude haigustekitajate ülekandumise võimalusi.
  • Mugav – kiirelt kasutusvalmis ja lihtne kasutada nii igapäevaselt kui keerulisemates olukordades.
  • Visuaalne ja akustiline palaviku teavitus – mõõtmise tulemus kuvatakse ekraanile ning seade annab helisignaaliga märku kui tulemus käes. Osadel seadmetel on palavikualarm, kus 10 lühikest helisignaali ja punane LCD-taustavalgustus osutavad sellele, et patsiendi kehatemperatuur on üle 37,5 °C.
  • Multifunktsioonaalne- võimaldab mõõta kehatemperatuuri ja objektide või pindade ( nagu nt imiku söögipudelid, vannivesi, keskkonna temperatuuri) temperatuuri.
  • Kõrge täpsus – moodne infrapunaanduriga ainulaadne mõõteandur tagab õigel kasutamisel iga mõõtmise täpsuse ja usaldusväärsuse.
  • Säästlik – seade lülitub automaatselt välja.
  • Nutikas – seadmel on autoindikaator kui termomeeter ei ole valmis mõõtmiseks ning tühja patarei indikaator, et teaksite õigeaegselt patarei uue vastu vahetada.

NB! Digitaalse termomeetriga saate tulemuse ruttu, kuid elektroonika on tundlik ja korduvatel sagedastel mõõtmistel võib saada mõningaste väikeste erinevustega tulemusi. Samuti tahab enamik digitaalseid termomeetreid kahe mõõtmise vahel veidi “puhata”.

Kui on palavik.
Meie keha normaalne temperatuur on 36 °C ja 37,5 °C vahel. Väikesed kõrvalekalded on üsna tavalised, sõltuvalt päevaajast ja keha olukorrast. Kui kehatemperatuur tõuseb üle 38 °C on inimesel palavik. Selle põhjuseks on infektsioon ja see on märk, et keha immuunsüsteem töötab liiga palju. See on täiesti normaalne keha kaitsereaktsioon võõrkehade, mikroobide ja mikroorganismide regulaarseks kontrollimiseks.
Liiga kõrge palavik võib aga muutuda organismile kahjulikuks, isegi ohtlikuks. Kui palavik ületab 39 °C ja ei lange 1 – 2 päeva jooksul, võtke kindlasti kontakti oma arstiga. Haiguse kulu paremaks jälgimiseks mõõtke temperatuuri 2 kuni 3 korda päevas 4 kuni 6 tunnise intervalliga. Mõõtke temperatuuri alati samast kohast ja samal kehaosal.

Palavikualandajat võiks anda, kui temperatuur on juba 38°C ja enam. Tuleb jälgida haige enesetunnet. Samal ajal võib toetada keha looduslike palavikualandajatega. Näiteks on tõhus pärnaõietee, mida on kasutanud juba meie esivanemad. Seda juuakse palavikualandajana külmetushaiguste ja gripi ajal. See soodustab higi- ja uriinieritust ning on põletikuvastase toimega. Päevane optimaalne annus on 2-4 grammi pärnaõisi. Erinevate keemiliste ühendite sisalduse tõttu pärnaõites võiks pärnaõieteed tarbida kuni kolmenädalaste kuuridena.

Kurnava ja ebamugava haiguse ajal on nüüd võimalik vähemalt temperatuuri mõõta mugavalt. Telli infrapuna termomeeter mugavalt e-poest.


Sa lisasid just toote ostukorvi:

Liitu uudiskirjaga ja saa 4% allahindlust oma esimeselt ostult!

Kui liitud meie uudiskirjaga saad koheselt 4% allahindlust oma esimeselt ostult!